Stora syltraversen

Så var det åter igen dags att ge sig ut på äventyr med Stefan, denna gång till Jämtlandsfjällen med Stora syltraversen som huvudmål. Stora syltraversen är en ny bekantskap för mig när det i slutet av augusti publicerades en ny geocache där och jag har sedan dess läst och studerat mycket om området och utmaningen. Stefan bangar sällan när man bjuder med honom på äventyr så torsdagen den 1 oktober rullade vi från Falun vid lunchtid.

Under resan gjorde vi några enkla stopp/bensträckare för några cacher innan vi till slut nått Storulvån där vi slog upp mitt nyinköpta Mountain Hardwear Skyledge 3dp i ösregn och storm. Förutsättningarna för vår vandring såg inte så jätte bra ut med ösregn och klass 2 varning i Jämtlandsfjällen för stormvindar, men vi bestämde oss för att ta oss till Sylarna (16km vandring) och att ta ett eventuellt belut om att avbryta på plats.

Fortsättning följer…