Ringkallen med Stefan

Så har jag äntligen fått besöka Ringkallen, detta omtalade klätterområde i Höga Kusten. För att göra ett längre blogginlägg kort: detta är min bästa klätterupplevelse någonsin.

Jag och Stefan lämnade Sundsvall söndagen den 16 augusti för att spendera några dagar i området som jag egentligen känner till ganska väl sedan tidigare, då vi under en period haft sommarstuga i Fällsvik som ligger i närområdet. Planen var att logga samtliga cacher i serien: ”The Life of Mr A” som vår vän Swante Öhgren (Mr Adventurer) har lagt ut. En serie som knappast är välbesökt och som ska vara lite halvbökig att ta sig an. Serien innehåller 6 cacher och avslutas med The Life of Mr A – Tack Tack.

Vi anlände på söndagkväll, slog upp tältet, gick till bergets fot och rekade lite innan vi på måndagen satte igång med uppdraget.

20523754858_a80576e331_o
Några av väggarna på berget

Klättringen var varierad på topprep (rep fästs uppe på klippan), sport (färdigbultade leder) och trad (egna säkringar byggs när man klättrar). Vi klättrade grader mellan 5 och 6a+ vilket räcker gott och väl när man tradklättrar, det blir lite extra spännande på egna säkringar 🙂

Längs några av lederna på de olika väggarna fanns ledtrådar som alla skulle hittas för att serien skulle kunna slutföras. Det gick förvånansvärt bra och efter bara 2 dagar hade vi hittat och loggat alltihopa. Den sista dagen ägnade vi åt att bara njuta av klättringen som Ringkallen erbjuder, utan att behöva tänka på ledtrådar och sökande.

Några av lederna som klättrades:
Nollpositiv – Trad 5+
Oborstad – Topprep och trad 6a
Pirri Pirri – Sport 6a
Näsblod – Trad 5
Sprickan – Trad 6a+
Negerpojken – Trad 5
Lepra – Trad 5
Amaretto – Trad 5+

Här kommer en bildbomb:

Lite småfint här
Lite småfint här
Utsikten vid fikaplatsen
Utsikten vid fikaplatsen
På toppen av fikaväggen
På toppen av fikaväggen
Frukost på Hotell Rosenqvist
Frukost på Hotell Rosenqvist
På toppen av portalväggen
På toppen av portalväggen
Det klassiska ringkallenfotot
Det klassiska ringkallenfotot
bad
Kvällsdopp i havet
Panorama
Panorama

Tack för denna gången Ringkallen, vi kommer tillbaka!